Rapport från vårodlingen

Det har varit i genomsnitt 2 °C kallare än förra året räknat från Mars. Allting har liksom legat och väntat. Men det har varit en hel del soliga dagar ändå. Det kanske jämnar ut sig senare.

Så lite vad jag pulat med på sistonde..

Bild 1: Har varit och hjälpt till med hallonplantering på Vätö Självplock
Bild 2: Vi planterar ut finfin sallat på praktiken på Rosendal
Bild 3: f.v. två Tuscan Arizona och en Jamaican Bell
Bild 4: f.v. två Jamaican Bell och Zimbabwe Bird

All chili verkar ta sig bra. Har begränsat blomningen en aning, men nu vill de verkligen blomma så jag får helt enkelt låta de göra det. Förhoppningsvis får jag en tidigare skörd, men enligt vissa kan det vara en fördel att fokusera energin på vegetativ tillväxt i början genom att nypa bort blomskotten. De har fått stå ut en del tripsangrepp, men verkar som det avtagit nu när de växt till sig.
Försökt hitta plats i söderfönstret och lyckats klämma in 3 chilepeppar där. Vill helst vara så oberoende av tilläggsbelysning som möjligt, men det är svårt med för få fönster och för många plantor.

Bild 5: Det märks att gurkörten från förra året verkligen har fröat av sig. En del åkte på komposten i avmognat tillstånd också vill jag minnas. Nu växer det gurkört överallt! Men det är helt okej på den lilla täppan. De små skotten smakar gurka och är spröda. Riktigt schysst i sallad. Har också passat på att klippa lite gräslök, de första skotten från pepparmyntan, äppelmyntan och kungsmyntan. Sen hackar jag allt i hop tillsammans med lite unga kirskålsskott så blir det riktigt fina grejer. För den som är inne på baby leaf-odling så tror jag gurkörten är en kandidat att kika närmre på.

Lämna en kommentar