Flor och grönsaker från i sommar

Det blev tydligen vinter igen? For real denna gång. Skönt! Men det betyder också att det är läge att plocka fram lite sommarbilder. Håll till godo.

Fingerborgsblomma (Digitalis purpurea)

Solklart den bästa platsen för humlorna! Jag gillar växter med spiror. Fingerborgsblomma sår man bara en gång, de fröar av sig rikligt. Men plantorna är lättrensade.

Palsternacka ‘Student’

De flesta sorterna av palsternacka är härdiga i zon 3, så jag lät denna stå kvar. Flockblommiga växter och kanske i synnerhet palsternackan älskas av insekter. Tyvärr har jag massvis med vilda palsternackor i närheten, så fröodling blir knepigt.

Blomkål ‘Neckarperle’

En av de absolut snyggaste grönsakerna. Nackdelen är att de har en väldigt kritisk skördeperiod och slår fort ut.

Grönkål ‘Pentlad Brig’

Den här plantan är inte helt mogen, men visar ändå de typiska karaktärsdragen för sorten. Har aldrig odlat denna förut, mycket god och inte med samma krusighet som t.ex. ‘Westland Winter’ som jag annars har odlat. Skulle jag hamna på en skandinavisk öde så är det grönkålsfrö jag tar med mig. En mer näringsrik och odlingsvärd växt för vårt klimat går knappast att hitta!

 

Huvudsallat ‘Red Deer Tounge’

Jag kan inte direkt påstå att det vattnas i munnen när jag hör det här sortnamnet. Men det verkar vara en bra sort. Den blir storvuxen, klarar sig hyggligt från sniglar och är blomningströg.

 

Lämna en kommentar